Winkelwagen
cload
Checkout Secure
Gratis Levering ✔️ 14 Dagen Bedenktermijn ✔️ Deskundig Advies ✔️ Goede Kwaliteit

Merken

 

KARUP DESIGN

Wij zijn een officiele retailer van Karup Design. Karup is een Deens merk dat zich liet inspireren door de Japanse slaapstijl van haar stoelen. Vervolgens bracht ze ze naar de stoelen in de vorm van futons en matrassen, waarop ook de Japanse samoerai sliep. Alle producten, of het nu banken, ladekasten, salontafels of andere zijn, hebben twee dingen gemeen: overwegend natuurlijke materialen en hoogwaardige afwerking tegen een redelijke prijs. 

Wij zijn Slaapbanktotaal en hebben de focus liggen op de slaapbanken van Karup Design.

PLAATS VOOR MEER

Karup Design draait om wonen. Over ruimte maken voor meer. In minder ruimte. Karup Design-producten zijn perfect voor kleine en onconventionele ruimtes en huizen. Veelzijdig, Functioneel, Mooi. Alle producten vinden hun weg naar woonkamers, slaapkamers, tienerkamers, logeerkamers en vakantiehuizen. 

ABRA. CA. DABRA

Elk product van Karup Design zijn eigenlijk twee producten van Karup Design. Of in sommige gevallen zelfs drie. En bovendien is het verrassend intuïtief en eenvoudig om van product A naar B of C (en terug) te komen. Bijna als magie. Dit soort multifunctioneel ontwerpdenken zit al sinds het prille begin in 1972 in het DNA van het bedrijf. Met het simpele doel om ruimte te maken voor meer. In minder ruimte. 3 is het magische getal. De Karup Design-producten kunnen bijvoorbeeld allemaal in slechts drie woorden worden gedefinieerd door hun eigenschappen en functies. Zoals: Slapen . Rollen . Zitten.

ONTDEKT IN JAPAN

Multifunctionaliteit was en is altijd het kenmerk van Karup Design. Er is echter één type meubel in het bijzonder dat onze selecties door de jaren heen heeft gedomineerd: de futon. Deze karakteristieke slaapbank is afgeleid van een oude Japanse uitvinding; de gewatteerde en opvouwbare futonmatras gevuld met katoen en dekbedden. Dit schisma tussen de Japanse ruimtebesparende futonmatras en de westerse wens om van de vloer te slapen, bracht eind jaren zeventig een Amerikaanse houtbewerker en meubelontwerper, William Brouwer, tot het denken. Schetsen. En om eindelijk een soort fusie te creëren tussen de shiki-butonmatras en een 3-delig bedframe. Dit nieuwe ruimtebesparende meubel, de futon slaapbank, was de noviteit die onze oprichter diep fascineerde toen hij halverwege de jaren tachtig een meubelbeurs in North Carolina bezocht. Hij bracht de uitvinding naar Europa. En door de jaren heen heeft Karup Design er een specialiteit van gemaakt om slaapbanken in futonstijl te ontwerpen en met de hand te maken. Meer ruimte en goede nachten bieden tegen betaalbare prijzen.

RUIMTE MAAKT GEMAKKELIJK

Het multifunctionele en Scandinavische design dat het merk Karup Design omhult, spreekt een breed scala aan consumenten aan. Alle producten vinden hun weg naar woonkamers, slaapkamers, tienerkamers, logeerkamers en vakantiehuizen. Bovendien weerspiegelt de ruimtescheppende magie in elk meubel van Karup Design de trend van verkleining die voortkomt uit verstedelijking. Van meer mensen die op minder ruimte wonen.

KARUP DESIGN VIDEO